Kruidige ovenschotel met varkenshaasje broccoli e

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1662 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een schotel de olijfolie, de geperste knoflook, de geplette korianderbolletjes (pletten tussen twee lepels), de komijn en het paprikapoeder
  2. Kruid met peper en zout
  3. - Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien: 5 a 7 min
  4. op ontdooistand in de microgolfoven of 1 u op kamertemperatuur
  5. Snij in sneden van 2 cm dik
  6. - Laat de stukjes vlees op een koele plaats gedurende 3 uur marineren in de kruidenolie
  7. Keer het vlees regelmatig om
  8. - Laat de broccoli gedeeltelijk ontdooien en snij in kleine roosjes
  9. Smelt in een hoge braadpan 1 eetl
  10. boter
  11. Bak de stukjes vlees langs beide zijden bruin gedurende 1 a 2 min
  12. Als er nog wat kruidenolie in de schotel blijft, giet die dan in de pan
  13. Schik de stukjes vlees naast elkaar in een ovenschotel
  14. Maak de braadresten los met de kalfsfond en voeg de saffraan toe
  15. Doe er de broccoliroosjes bij en laat 3 min
  16. koken
  17. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en roer er de sausbinder onder tot de saus goed gebonden is
  18. Verdeel de saus over het vlees
  19. Dek de schotel af en plaats gedurende 35 a 40 min
  20. in een voorverwarmde oven (200 ?C)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha