Lasagne met bechamelsaus uit de oven al forno

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2378 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook ca
  2. 3 minuten
  3. Voeg de wortel en de bleekselderie toe en laat deze ca
  4. 2 minuten mee fruiten
  5. Roer het gehakt door het groetenmengsel en blijf roeren tot rul en enigszins bruin van kleur is
  6. Voeg de ham, de witte wijn, de tomatenpuree en de bouillon toe en roer alles goed door elkaar
  7. Doe een deksel op de pan en laat de saus ca
  8. 20 minuten op laag vuur sudderen
  9. Maak de saus op smaak met zout en peper
  10. Maak de bechamelsaus: Smelt de boter en roer er de bloem door
  11. Voeg beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk toe tot een gebonden sous is ontstaan
  12. Maak de saus op smaak met zout en peper
  13. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat de lasagne uitlekken
  14. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag om laag, saus, lasagne, bechamelsaus en geraspte Parmezaanse kaas
  15. Zorg ervoor dat de bovenste lagen uit bechamelsaus en geraspte kaas bestaan Leg wat klontjes boter bovenop het gerecht en laat eer in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca
  16. 20 minuten een mooi bruin korstje op ontstaan
  17. Leg er desgewenst wat olijven op

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker14 jul 2010 om 14:06 Reageer

    Dat is snel klaar met alleen olijf olie


Reageer zelf op dit recept

kaptcha