Lasagne met tongschar en zalm

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1337 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. : 25 minuten Bereiding: 50 minuten Recept van viske
  2. (www
  3. smulweb
  4. nl/pages/viske
  5. ) Aantal personen 4 Keuken Belgisch Techniek Bakken in oven Smaak Anders Soort gerecht Ovenschotel Hoofdingredient Vis In combinatie met Groenten Bereidingstijd 30-60 minuten Ingredienten 400 g tongscharfilet 200 g Atlantische zalmfilet 2 stuks prei, fijngesneden 2 uien, fijngesneden 200 g wortelen, in blokjes 15 lasagnevellen 200 g gemalen Nazareth-kaas 2 liter court-bouillon 3,5 dl visfumet 3,5 dl kreeftensoep 5 dl room 100 g boter 100 g bloem 0,5 l olijfolie een mespuntje cayennepeper enkele blaadjes marjolein peper en zout Hulpmiddelen Voorbereiding 1
  6. De groenten aanstoven in olijfolie en kruiden met peper en zout
  7. 2
  8. De lasagnevellen beetgaar koken in licht gezouten water (ook de voorgekookte lasagne), afkoelen in koud water en laten uitlekken
  9. 3
  10. De zalmfilet in dobbelsteentjes snijden en de tongscharfilets in de lengte doormidden snijden
  11. De visfilets 3 tot 4 minuten pocheren in court-bouillon
  12. 4
  13. Een blonde roux bereiden met de boter en de bloem
  14. De visfumet, de kreeftensoep en de room samen aan de kook brengen, over de afgekoelde rouw gieten, mengen, aan de kook brengen en twintig minuten al roerend indikken op een zacht vuur tot een gladde, vrij dikke saus
  15. Kruiden met cayennepeper, peper en zout
  16. 5
  17. In een beboterde ovenschaal de lasagne samenstellen: beginnen met een laag lasagnevellen, daarop 1/3 van de groenten, dan 1/3 van de vis en 1/3 van de saus
  18. Deze werkwijze twee keer herhalen
  19. De laatste laag saus ruim nemen en bestrooien met de! gemalen kaas
  20. 6
  21. De lasagne in een voorverwarmde oven (200 ?C) plaatsen en ongeveer 25 minuten laten bakken tot de kaas mooi is gegratineerd

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha