Magere taart gemaakt van spinazie met kaas en eier

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1495 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak het deeg: Laat de kwark 3-4 uur uitlekken in een met kaasdoek beklede vergiet of zeef
  3. Doe de uitgelekte kwark in een kom en roer de olie erdoor
  4. Zeef de bloem erboven, samen met een mespunt zout en de bakpoeder
  5. Kneed het kwarkmengsel tot een soepel deeg
  6. Maak de vulling: laat de ontdooide spinazie uitlekken in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit
  7. Klop de eieren los in een kom en roer er vervolgens de kwark en de creme fraiche door
  8. Schep de spinazie door het kwarkmengsel en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat roe
  9. Druk het deeg uit in een beboterde pie- of taartvorm van 24 cm Bestrooi de deegbodem met de geraspte kaas en verdeel het spinazie mengsel erover
  10. Bak de taart op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven gaar in ca
  11. 40 minuten
  12. Serveer de taart warm

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha