Mousaka gehaktschotel met aubergine

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1930 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden
  2. De courgettes en aubergines wassen, in plakken snijden (in de lengte) en met wat zout bestrooien
  3. De aardappelen schillen en in plakjes snijden en frituren in de frituurpan
  4. De plakjes aubergine en courgette in de zonnebloemolie bakken in een koekenpan
  5. Daarna op keukenpapier leggen, zodat het vet eruit trekt
  6. De ui fruiten in olijfolie en dan het gehakt toevoegen en rul bakken
  7. Daarna de wijn, pommodore, de peterselie, peper en zout toevoegen
  8. Tien minuten laten smoren
  9. De bechamelsaus maken: Laat de boter met een half theelepeltje zout en peper smelten, het meel toevoegen onder goed roeren met een garde, als dit een glad papje is, in een keer de 2 liter melk erbij gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de pan van het vuur nemen en de eieren en de geraspte kaas erbij doen, dit goed door elkaar roeren met een garde
  10. Een flinke ovenschaal invetten met boter en op de bodem naast elkaar de plakjes aardappel leggen
  11. Hierop wat van de geraspte kaas strooien en een laag courgettes erbovenop
  12. Nu de helft van het gehakt erover verdelen en weer wat geraspte kaas
  13. Weer een laagje aardappelen, kaas, de aubergines en de andere helft van het gehakt in de ovenschaal doen
  14. Weer wat geraspte kaas
  15. De bechamel saus op dit geheel schenken en hierover wat geraspte kaas strooien
  16. De schaal in het midden van de oven zetten
  17. Na ongeveer een half uur is de Mousaka klaar, als de bovenkant een beetje bruin is geworden
  18. Eet smakelijk; " kali orexi"

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha