Mousaka

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1175 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de aubergines en snijd ze in plakken van ca 1,5 cm dik
  3. Bestrooi ze met zout en laat dit ca 10 min
  4. intrekken
  5. Pel en snipper de ui
  6. Ontvel de tomaat, halveer deze en verwijder de pitjes
  7. Snij het vruchtvlees in stukjes
  8. Verkruimel de feta
  9. Was de oregano en hak deze fijn
  10. Spoel de plakken aubergine af met water en dep deze droog
  11. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten lichtbruin
  12. Haal ze uit de pan
  13. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en fruit de ui ca 2 min
  14. Pel de knoflook en pers deze uit boven de ui
  15. Voeg het gehakt toe aan de ui en bak het in 8 min
  16. rul
  17. Voeg de oregano toe aan het gehakt en breng op smaak met zout en peper
  18. Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de aubergine over de bodem
  19. Verdeel het gehakt over de aubergine en bestrooi dit met de helft van de feta
  20. Dek af met de rest van de aubergine
  21. Meng de carbonarasaus met de rest van de feta en schenk het over de gehaktschotel
  22. Laat de mousaka midden in de oven in ca 35 min
  23. gaar worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha