Moussaka met aardappelschijfjes en gehakt

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2968 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gradenBak de aardappelschijfjes lichtbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag, doe ze in bakje en zet het even weg
  2. Doe de aubergine en courgette met wat peper en zout in de hete koekenpan, bak 2 minuten en voeg wat water toe
  3. Bak/smoor nog 2 minuten (water verdampt), en zet het geheel weg in een bakje
  4. Fruit de ui en knoflook kort in wat olie, en voeg gehakt toe
  5. Bak rul
  6. Maak ondertussen de bechamel-saus volgens aanwijzing op het pak
  7. Voeg de paprika, Mexicaanse kruiden, tomaat, oregano, kaneel en wijn toe, en verkruimel hierboven het bouillonblokje
  8. Breng nog iets op smaak met peper en zout
  9. Roerbak het geheel een paar minuten
  10. Maak nu laagjes in een ovenschaal: onderop aardappelschijfjes (hou wat achter), parmezaanse kaas, courgetteaubergine (helft), gehaktmengsel (alles), parmezaanse kaas, de rest van de courgetteaubergine en hierboven de laatste aardappelschijfjes
  11. Nog een laagje parmezaanse kaas, en giet over dit alles de bechamelsaus
  12. Bak nu de schotel voor 20 minuten in de oven

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker02 feb 2007 om 23:00 Reageer

    zelf een Besciamella-saus gemaakt en de parmazaansekaas vervangen voor belegen goudse. maar de smaak en de reakties op het gerecht waren grandioos.


Reageer zelf op dit recept

kaptcha