Moussaka van aubergine-lamsvleeskasserol

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1092 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de Aubergines helemaal of schild ze in de lengte, in strepen
  2. Snijd ze vervolgens in 1 cm dikke plakken
  3. Bestrooi ze met zout, doe ze in een vergiet en zet 1 of 2 uur weg
  4. Dep de plakken droog met keukenpapier en knijp er overtollig vocht uit, Giet circa 1 cm olie in een grote koekenpan en ze de pan op een middelhoog vuur
  5. Bak de plakken aubergine in porties
  6. Bak de plakken goudbruin, waarbij U ze een keer omdraait
  7. Schep ze met een schimspaan ui de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  8. U kunt de pakkeen aubergine ook met olie insmeren, met peper bestrooien en 10-15 minuten roosteren in een op 200 graden voorverwarmde oven
  9. Verhit voor de vleessaus de boter in een grote koekenpan
  10. Doe er de ui en knoflook in en fruit in circa 10 minuten aar en glazig
  11. Voeg het lamsgehakt toe en breek het losjes uit elkaar
  12. Laat het gehakt circa 10 minuten bakken tot het niet rood meer is
  13. Voeg de kaneel, oregano, gepureerde tomaten of tomaten, tomatenpuree en wijn toe en laatSchep er de peterselie door en breng op smaak met zout en peper
  14. Verhit voor de roomsaus de melk
  15. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur
  16. Roer er de bloem door de boter en roerbak 2-3 minuten
  17. Giet er al roerend geleidelijk de warme melk bij en blijf roeren tot er de saus kookt en bindt
  18. Neem de pan van het vuur, roer er de nootmuskaat door en breng op smaak met zout en peper
  19. Klop er de eieren en de ricotta door
  20. Zet weg
  21. Verwarm de oven voor op 190 graden
  22. Doe de geraspte laas en het broodkruim in een kom en schep om
  23. Vet een ovenschaal van 4 liter inhoud licht in met olie
  24. Strooi wat van het kaas-broodmengsel over de bodem
  25. Schik er een derde van de plakken aubergine op
  26. Gier er de helft van de vleessaus over
  27. Strooi er de rest van het kaas-broodkuimmengsel over en schik er de helft van de overgebleven plakken aubergine op
  28. Gier er de rest van de vleessaus over en schik er de rest van de aubergines op
  29. Gier er de roomsaus over
  30. Zet de Moussake 45-60 minuten in de oven tot de ovenkant goudbruin maar niet helemaal gestold is
  31. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha