Omeletrolletjes1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 947 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. [Puree maken:] Schil de aardappelen en was ze
  2. Kook in een pan met water en zout de aardappelen in circa 20 minuten gaar
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze tot kruim
  4. Meng 2 eetlepels koffiemelk, 2 eieren en de olijfolie erdoor
  5. Breng op smaak met zout en peper
  6. Laat de puree goed afkoelen
  7. [Omeletrolletjes maken:] Klop in een kom 6 eieren los met 6 eetlepels koffiemelk, zout en peper
  8. Verhit in een anti-aanbak koekepan (doorsnee circa 22 centimeter) boter
  9. Bak 4 dunne omeletten
  10. Spreid de omeletten uit op het werkvlak, en smeer ze heel licht in met mosterd
  11. Verdeel de plakjes achterham erover
  12. Schep midden op elke omelet een dikke stevige `worst' van puree
  13. Klap de omeletten dubbel om de puree heen en rol de gevulde omeletten op tot rolletjes
  14. Vet een rechthoekige ovenschotel in met boter
  15. Leg de omeletrolletjes iets uit elkaar in de ovenschotel
  16. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
  17. Strijk de ovensaus uit over de omeletrolletjes
  18. Verhit de schotel in het midden van de oven gedurende 25 minuten
  19. Serveer er circa 600 gram beetgare broccoli bij en een in plakjes gesneden komkommer

Reageer zelf op dit recept

kaptcha