Osso buco

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 5732 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij alle groenten fijn
  2. De dag voordien: Bestrooi de kalfsschenkel met peper en zout en wentel hem door de bloem
  3. Bak de schenkel in olijfolie bruin op een hoog vuur en neem hem uit de pan
  4. Voeg eventueel nog wat olie bij en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, selder en prei
  5. Voeg de wijn toe en laat even doorkoken
  6. Voeg de geconcasseerde tomaten toe
  7. Kruid met peper, zout en rozemarijn
  8. Leg de schenkel in een ingevette ovenschaal en schenk het groentenmengsel er over heen
  9. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats in een oven van 180 graden
  10. Laat zeker twee uur garen
  11. De dag zelf: de saus is waarschijnlijk wat ingedroogd
  12. Voeg een half klein potje kalfsfond bij de groenten en roer voorzichtig een beetje door; pas op dat je het vlees niet uit elkaar duwt
  13. Je kunt ook gewoon water toevoegen
  14. Zet de schotel nog 20 minuten in de oven, tot het vlees weer door en door warm is
  15. Je kunt nog gremolata maken: meng een gesnipperd teentje knoflook met citroenrasp en peterselie
  16. Strooi deze gremolata over de schenkel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha