Ovenschotel gehakt appel en aardappelpuree

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1613 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappels
  2. Ondertussen: Verwarm de oven voor (225 graden C)
  3. Snipper de uien, snijd champignons in plakjes, snijd spek in stukjes
  4. Bak het spek 5 minuten in wat boter, doe hierbij het gehakt en bak dit rul in 5 minuten, voeg champignons, ui, zout, cayennepeper en nootmuskaat toe en pers de knoflook erin uit; nog 5 minuten laten bakken
  5. Nu ovenschotel invetten en appels schillen en in stukjes snijden
  6. Gehaktmengsel in ovenschotel doen, appel eroverheen verdelen
  7. Aardappels stampen tot puree met melk, boter en nootmuskaat
  8. Puree op gehakt-appelmengsel doen, hierop gerapte kaas
  9. Nu mag het nog 20 minuten in de oven en dan is het klaar
  10. Serveren met frisse salade van bv
  11. andijvie en tomaat

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha