Ovenschotel kabeljauw

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1140 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ?C
  2. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes
  3. Snijd de kabeljauw in repen
  4. Snipper de sjalotten
  5. Verwarm olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten licht van kleur
  6. Voeg de blokjes wortel toe en bak deze op laag vuur ca
  7. 10 minuten tot ze zacht zijn
  8. Schenk een bodem water in de pan om aanbranden te voorkomen
  9. Bestrijk een ovenvaste schaal met olie
  10. Leg de wortel hierin en leg daarop de repen kabeljauw
  11. Strooi zout en peper over de vis en ruim vers gehakte dille
  12. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijziingen op de verpakking
  13. Maak de saus volgens de aanwijzingen op het pakje
  14. Schenk de helft van de saus over de wortel en vis
  15. Schep hierop de aardappelpuree en daarover de rest van de saus
  16. Leg klontjes boter op de saus
  17. Dek de schaal af met folie en zet deze 30 minuten in de oven
  18. Maak intussen de salade af

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha