Ovenschotel met aardappelen kaas en ui

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 924 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodempje water en wat zout 10 min
  2. Giet ze af en laat ze afkoelen
  3. Snijd daarna in plakken
  4. Snijd de gepelde uien aan stukjes en bak ze goudbruin in een deel van de boter
  5. Klop de eieren met de slagroom
  6. Beboter de ovenschaal en leg een laagje aardappelen op de bodem
  7. Daar de gebakken uien over
  8. Strooi er een ? theelepel rozemarijn over, wat peper en wat nootmuskaat
  9. Strooi er ook de helft van de kaas over
  10. Daar over gaat de rest van de aardappelen
  11. Giet het geklopte eimengsel er over, wat rozemarijn, peper en de rest van de kaas
  12. Leg hier en daar de rest van de boter in kleine klontjes
  13. Zo gaat de schaal 20 min in de oven op 200 graden
  14. Serveer er gekookte worteltjes en sperzieboontjes bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha