Ovenschotel met aardappels en gehakt1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1016 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, gastovenstan 4-5
  2. Vet en vuurvaste schaal in
  3. De aardappels wassen en omgeschild in een pan met ruim water leggen
  4. De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken
  5. De uien schoonmaken
  6. De ene ui met het spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden
  7. De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden
  8. De peterselie wassen en fijnhakken
  9. De olie in een koekenpan verhitten en de spekblokjes daarin bakken
  10. De uisnippers bakken totdat ze glazig zijn
  11. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is
  12. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren
  13. De kaas grof raspen
  14. De aardappels schillen en in plakjes met een dikte van 1/2 cm snijden
  15. De tomaten, de uiringen en het gehakt in laagjes in de ovenschaal leggen
  16. Eindigen met een laagje aardappels
  17. Kaas en botervlokjes erover verdelen
  18. In de oven in ongeveer 25 minuten afbakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha