Ovenschotel met aardappels en gehakt2

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 848 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De aardappels wassen en in een pan met ruim water doen
  2. De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken
  3. De uien schoonmaken
  4. De ene ui met het spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden
  5. De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden
  6. De peterselie wassen en fijnhakken
  7. De olie in een koekepan verhitten en de spekblokjes daarin bakken
  8. De uiensnippers bakken tot ze glazig zijn
  9. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is
  10. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper, en paneermeel toevoegen en erdoor roeren
  11. De kaas grof raspen
  12. De aardappels schillen en in plakjes snijden met een dikte van 1/2 centimeter
  13. De oven voorverwarmen op 220 graden
  14. Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten de uienringen en het gehakt er in laagjes inleggen
  15. Eindigen met een laagje aardappels
  16. Kaas en botervlokjes erover verdelen
  17. In de oven (gas 4-5 hete lucht 200 graden) ongeveer 25 minuten bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha