Ovenschotel met aardappels en gehakt3

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 772 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. de aardappels wassen en in een pan met ruim water doen
  2. de komijn toevoegen en de aardappels gaar koken
  3. de uien schoonmaken, de ene ui met het spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden
  4. de tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden
  5. de peterselie wassen en fijnhakken de olie in een koekenpan verhitten en de spekblokjes daarin bakken
  6. de ui snippers bakken tot ze glazig zijn
  7. het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is
  8. tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren de kaas grof raspen
  9. de aardappels schillen en in plakjes snijden met een dikte van 1/2 cm
  10. de oven voorverwarmen op 220 c
  11. een vuurvaste schaal invetten en de tomaten, uiringen en gehakt in laagjes erin leggen
  12. eindigen met een laagje aardappels
  13. kaas en botervlokjes erover verdelen
  14. in de oven (gas 4-5, hetelucht 200C) ong
  15. 25 min
  16. bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha