Ovenschotel met andijvie en gehakt

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1589 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Aardappelpuree: Kook de aardappelen in kokend water in 30 minuten met wat zout gaar
  2. Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn
  3. Verwarm de melk met de slagroom en roer dit door de aardappelen tot een romige puree
  4. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  5. Gehaktmengsel: Bak het ontbijspek in ca
  6. 8 minuten krokant in een droge koekenpan
  7. Voeg het gehakt toe en bak dit onder roeren rul
  8. Voeg knoflook, tomaten en tijm toe en bak het mengsel op middellhoog vuur tot een deel van het ocht verdampt is
  9. Breng het gehaktmengsel op smak met zout en peper
  10. Andijvie: Roerbak de andijvie 5-8 minuten in de boter tot deze geslonken is
  11. Voeg de slagroom toe en verwarm het gerecht nog 2-3 minuten
  12. Breng de andijvie op smaak met zxout en peperGratineren: Verwarm e oven voor op 200 C
  13. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal, schep daarop de andijvie en eindig met de aardappelpuree
  14. Trek met een vork leuke kleine pieken op de puree en strooi de kaas erover
  15. Bak het gerecht nog 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas mooi gegratineerd is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha