Ovenschotel met courgette en feta

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2366 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen net gaar
  2. Snijd de aardappelen, feta en courgette in dunne plakjes
  3. Halveer de olijven en snijd de paprika in ringen
  4. Hak de peterselie fijn
  5. Verwarm de oven voor op 200? graden
  6. Vet een ovenschaal in en leg een derde van de aardappel op de bodem
  7. Leg daar een derde van de feta op en daarbovenop de courgette
  8. Strooi er wat zout en peper overheen
  9. Leg vervolgens de olijven erop en opnieuw een derde van de aardappelplakjes
  10. Leg daar een derde van de feta op en daar bovenop de paprikaringen
  11. Strooi de peterselie eroverheen en bedek met een derde van de aardappel en een derde van de feta
  12. Giet de room over de schotel en leg er een paar klontjes boter op
  13. Zet de schotel -afgedekt met aluminiumfolie- 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven
  14. Laat de schotel daarna nog 10 minuten zonder folie in de oven staan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha