Ovenschotel met gehakt en andijvie

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1983 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen goed gaar in gezouten water
  2. Pureer ze met de melk,breng op smaak met p+z en nootmuskaat
  3. Snij het ontbijtspek in reepjes
  4. Bak het knapperig in een pan met anti-aanbaklaag,zonder vetstof
  5. schep ze eruit en laat in deze pan,in een nootje boter of olie,het gehakt rul bakken
  6. voeg er de tomatenpuree en de verkruimelde roquefort aan toe
  7. Kruid met peper en(weinig)zout
  8. Blancheer de andijvie 3 min
  9. in gezouten water
  10. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken
  11. Hak ze fijn
  12. Stoof ze vervolgens op in een nootje boter,schenk er de room bij
  13. Laat 2 min
  14. koken
  15. Breng op smaak met p+z
  16. Schep eerst het gehakt,dan de andijvie en tot slot de aardappelpuree in een ovenschaal
  17. Bestrooi met gemalen kaas
  18. Zet 20 min
  19. in een op 200* voorverwarmde oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha