Ovenschotel met gehakt en andijvie1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1075 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in kokend water met zout gaar in ca
  2. 25 minuten
  3. Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn
  4. Roer de melk en 1dl slagroom door de aardappelen
  5. Breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  6. Bak het in reepjes gesneden spek in ca
  7. 8 minuten krokant in een droge koekenpan
  8. Voeg het gehakt toe en bak dit rul
  9. Voeg de gezeefde tomaten en de roquefort toe en bak het mengsel nog even tot een deel van het vocht is derdampt
  10. Breng op smaak met zout en peper
  11. Roerbak de andijvie 5 a 8 minuten in boter tot deze geslonken is
  12. Voeg 1 dl slagroom toe en verwarm het gerecht nog 2 a 3 minuten
  13. breng op smaak met zout en peper
  14. Schep het gehakt mengsel in een ingevette ovenschaal, schep de andijvie op eht gehakt en eindig met de aardappelpuree
  15. Strooi er de geraspte kaas over en bak het gerecht ca
  16. 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha