Ovenschotel met gehakt puree en doperwten

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1027 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels met zout in ca
  3. 25 minuten gaar
  4. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  5. 2
  6. Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit hierin de uien ca
  7. 3 minuten
  8. Voeg het gehakt toe en bak het in ca
  9. 8 minuten rul en gaar
  10. Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het op smaak met zout en peper
  11. 3
  12. Verwarm de oven voor op 175?C
  13. Giet de aardappels af, stamp de aardappels fijn
  14. Verhit in een steelpan de melk met 50 g boter en roer dit door de aardappels
  15. Roer het ei door de aardappels en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  16. Schep het gehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree
  17. Bestrooi de aardappelpuree met kaas en plaats de ovenschaal ca
  18. 30 minuten in de ovenBereidingstijd: 79 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha