Ovenschotel met gehakt

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 775 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  2. In een braadpan de boter verhitten en hierin het gehakt in ± 7 min
  3. rulbakken
  4. De champignons toevoegen en ± 3 min
  5. meebakken
  6. Intussen in een kom het uiensoeppoeder met 1 dl
  7. koud water tot een papje roeren
  8. Voeg dit papje al roerende toe aan het gehaktmengsel
  9. Breng dit aan de kook en roer er de tomatenpuree en de salie door
  10. Laat dit met het deksel op de pan nog ± 5 min
  11. zachtjes koken
  12. De oven voorverwarmen op 225°C
  13. Het aardappelpuree met melk, water en zout bereiden volgens de gebruiksaanwijzing
  14. De puree in een spuitzak scheppen
  15. De ovenschaal invetten en het aardappelpuree langs de rand spuiten
  16. Het gehaktmengsel in het midden van de schaal scheppen
  17. Bestrooi de schotel met kaas
  18. De schotel 10 min
  19. in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen tot de kaas gesmolten is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha