Ovenschotel met groene asperges sjalotjes beenha

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1475 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden
  2. Groene asperges in schuine stukken snijden en in een stoommandje, boven heet water beetgaar stomen
  3. Beenham in blokjes snijden
  4. Een mengsel van zonnebloemolie en 1 eetlepel roomboter in een koekenpan verwarmen en de sjalotjes al roerende goudgeel laten worden
  5. Hittebron verlagen, blokjes beenham en het bier toevoegen en gedurende 5 minuten stoven
  6. Op smaak brengen met peper en zout
  7. Oven op 200 graden Celsius voorverwarmen
  8. Aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout gaar koken
  9. Afgieten en slagroom, 2 eetlepels roomboter en een mespuntje nootmuskaat erdoor roeren
  10. Met een stamper zo fijn mogelijk maken
  11. Beenham, sjalotjes, asperges en het bakvocht over een ovenschaal verdelen en gelijkmatig met aardappelpuree afdekken
  12. Ovenstand op 180 graden Celsius zetten
  13. Ovenschotel in het midden van de oven plaatsen en gedurende15 minuten bakken tot de bovenkant een gelijkmatige lichtbruine kleur heeft gekregen
  14. Zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een tomaat- en komkommersalade en een goed gekoeld glas Grolsch Lentebok

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha