Ovenschotel met groene kool en babi ketjap

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1095 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap 15 minuten marineren
  2. Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een0
  3. 5 uur gaar laten worden
  4. Intussen de rijst gaar koken
  5. De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken
  6. De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op smaak brengen
  7. Aan de ketjapsausmix 3 deciliter kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren
  8. Deze door het vlees mengen
  9. De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden
  10. In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool
  11. De witte saus over de bovenste koollaag verdelen
  12. De seroendeng met de kaas (3 eetlepels) mengen en over de saus strooien
  13. In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen
  14. Lekker met gebakken banaan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha