Ovenschotel met kabeljauw

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1103 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de kabeljauw af, dep ze droog en snijd ze in dobbelsteentjes
  2. Besprenkel daarna met de citroensap
  3. Maak de ui schoon en snijd ze in ringen en pers de knoflook
  4. Maak de paprika schoon en snijd ze in reepjes
  5. Schil de aardappels en snij ze in plakjes van ongeveer 3 mm
  6. Bestrijk de bodem van een ovenschaal (met deksel) met boter en leg dan op de bodem de uienringen en de knoflook
  7. Daarop leg je de aardappelplakjes, dan de vis en vervolgens de paprika
  8. Herhaal dit tot je een aantal lagen hebt
  9. Bestrooi iedere laag met wat zout, peper, tijm en geraspte kaas naar smaak
  10. Maak in een kommetje een mengsel van tomatenpuree, olijfolie, peper & zout, tijm, suiker en water
  11. Giet dit mengsel over de schotel
  12. Giet vervolgens de wijn langs de rand in de schotel
  13. Bedek alles met de overgebleven geraspte kaas
  14. Bedek de ovenschotel met de deksel of aluminimumfolie
  15. Doe de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven
  16. Haal na 40 minuten de aluminimumfolie of deksel eraf en laat dan nog 15 minuten verder bakken zodat de kaaslaag mooi bruin en krokant wordt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha