Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Ovenschotel met penne doperwten en saus van gorg
ovenschotels
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
1064 x
Print
Ingrediënten
300 gram Penne 200 gram Gorgonzola 4 dl melk 50 gram boter 1 blikje doperwten 30 gram bloem 2 eierdooiers 1 tl aceto balsamico zout en peper nootmuskaat 2 eiwitten 4 el Parmezaanse kaas 1 el paneermeel.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1
Kook de penne in veel water met wat zout beetgaar, Giet ze af in een vergiet, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken
2
Verhit 30 gram boter in een pan, voeg de bloem toe en blijf roeren
Roer er de melk door en laat circa 10 minuten zachtjes koken
Verwarm de oven voor op 200 graden
3
Roer de verkruimelde Gorgonzola door de saus en laat smelten
Neem de saus van het vuur en roer er de eierdooiers door
Breng op smaak met de azijn wat zout, peper en nootmuskaat en schep door de penne
Schep nu de doperwten door de penne en spatel er het stijf geklopte eiwit door
4
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas en het paneermeel
Beleg met de in blokjes verdeelde resterende boter
Schuif de ovenschaal 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven
Soortgelijke recepten
Entrec met bordelaise saus
20 min
Ovenschotel van bloemkool en doperwten
20 min
Entrecote Met rode wijn saus
40 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
676780x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
539174x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
420171x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok