Ovenschotel met penne doperwten en saus van gorg

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 810 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. 1
  3. Kook de penne in veel water met wat zout beetgaar, Giet ze af in een vergiet, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken
  4. 2
  5. Verhit 30 gram boter in een pan, voeg de bloem toe en blijf roeren
  6. Roer er de melk door en laat circa 10 minuten zachtjes koken
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden
  8. 3
  9. Roer de verkruimelde Gorgonzola door de saus en laat smelten
  10. Neem de saus van het vuur en roer er de eierdooiers door
  11. Breng op smaak met de azijn wat zout, peper en nootmuskaat en schep door de penne
  12. Schep nu de doperwten door de penne en spatel er het stijf geklopte eiwit door
  13. 4
  14. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas en het paneermeel
  15. Beleg met de in blokjes verdeelde resterende boter
  16. Schuif de ovenschaal 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha