Ovenschotel met uien en paddestoelen

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 826 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en knoflook
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  3. Hak de olijven grof
  4. Snijd de feta in kleine blokjes
  5. Snijd de korstjes van de Old Amsterdam en rasp de kaas
  6. Smelt 50 gr boter in een steelpan en roer er de bloem door
  7. Laat het mengsel op een laag vuur 3 minuten zachtjes pruttelen
  8. Schenk beetje bij beetje de melk erbij, roer telkens goed door
  9. Ga door tot de melk op is en mooi gebonden saus ontstaat
  10. Voeg de oregano, peper en zout naar smaak toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes koken
  11. Roer regelmatig
  12. Verwarm de oven voor op 200 graden
  13. Kook intussen de pasta in ruim water met zout in 7 minuten beetgaar
  14. Spoel de pasta in een vergiet af met warm water en laat hem uitlekken
  15. Verhit intussen de rest van de boter en fruit de uien en knoflook al omscheppend in ca 5 minuten mee
  16. Breng alles op smaak met peper en zout
  17. Zet het vuur wat alger en laat het mengsel nog 10 minuten zachtjes pruttelen
  18. Schep de geraspte kaas door de melksaus en neem de pan van het vuur
  19. Verdeel de helft van de macaroni over een ingevtte ovenschaal
  20. Schep er vervolgens het uienmengsel, de olijven, de helft van de feta en de helft van de kaassaus over
  21. Dek af met met de overgebleven macaroni
  22. Schenk de rest van de kaassaus en verdeel de resterende feta over de schotel
  23. Laat het gerecht in ca
  24. 30 minuten in de oven door en door warm worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha