Ovenschotel met varkensvlees en appel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 902 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees van het bot en snijd het vlees in blokjes
  2. Bestrooi met zout en peper
  3. Snijd de ui in plakken en hak de bleekselderij in stukjes
  4. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in plakken
  5. Verhit de olie in een pan en bak er de ui en bleekselderij goudbruin in
  6. Neem de groenten uit de pan en schik de helft in een ovenschaal
  7. Leg het vlees erop en bestrooi met de helft van de kruiden
  8. Voeg de appel en de rest van het uimengsel en de kruiden toe
  9. Kruid met zout en peper
  10. Meng de appelsap met de bouillon en maizena en giet het over de inhoud van de ovenschaal
  11. Verwarm de oven voor op 190 graden
  12. Schik de aardappel bovenop en besmeer ze met gesmolten boter
  13. Doe een deksel of aluminiumfolie op de schaal en zet 50 tot 60 minuten in de oven
  14. Neem het deksel of folie de laatste 5 minuten van de schaal om de aardappel bruin te laten worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha