Ovenschotel met winterpeen gehakt en rijst

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1131 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rozijnen wassen en wellen
  2. In een pan rijst met bouillonpoeder en 1 eetlepel boter volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken
  3. Oven voorverwarmen op 200 ?C
  4. Intussen winterpeen schoonmaken, wassen en in plakjes van ca
  5. 1 cm dik snijden en in een pan met weinig water en zout de plakjes peen ca
  6. 10 minuten koken
  7. Intussen gemberbolletjes in reepjes snijden en de ui pellen en snipperen
  8. In koekepan rest van boter verhitten en de ui ca
  9. 2 minuten bakken
  10. Gehakt toevoegen en al omscheppend in ca
  11. 5 minuten rul bakken
  12. Ketjap en sambal erdoor roeren en gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper
  13. Schaal invetten
  14. Plakjes peen afgieten en overdoen in schaal
  15. Gemberreepjes, rozijnen en gembersiroop erdoor scheppen
  16. Gehaktmengsel op peenmengsel scheppen, hierop de rijst scheppen en deze gladstrijken
  17. Amandelschaafsel erover strooien
  18. Afdekken met aluminiumfolie
  19. In midden van oven schotel afgedekt ca
  20. 15 minuten bakken
  21. Folie verwijderen en schotel in nog ca
  22. 15 minuten lichtbruin laten worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha