Ovenschotel met witlof ham en eieren

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1647 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen
  2. Snijd de aardappelen in plakjes
  3. Hak de eieren fijn
  4. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes
  5. Verwarm de oven voor op 180?C
  6. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort
  7. Laat afkoelen
  8. Roer de kaas door de kookroom
  9. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel
  10. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal
  11. Bestrooi met de fijngehakte selderij
  12. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren
  13. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal
  14. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha