Ovenschotel met zuurkool en tomaat

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1052 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar
  3. Verhit intussen de helft van de boter en fruit de ui in ongeveer 5 minuten goudgeel en glazig
  4. Voeg de zuurkool toe en bak hem 5 minuten al omscheppend mee
  5. Schenk 1 dl heet water bij de zuurkool en stoof de groente 15 minuten op een laag vuur
  6. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn
  7. Klop de melk en de rest van de boter erdoor
  8. Verdeel de puree over de bodem van een ingevette ovenschaal
  9. Schep de zuurkool er met het kookvocht op
  10. Verdeel de tomaten en de mozzarella erover
  11. Bestrooi met de oregano en peper en zout naar smaak
  12. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha