Ovenschotel van gehakt witte kool en curry1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1214 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een luchtige aardappelpuree van de aardappelen, zout, een scheut melk, de eierdooier en een klontje boter (gebruik liefst een stamper i
  2. p
  3. v
  4. een mixer)
  5. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  6. Snijd de witte kool (of doe hem uit het zakje) en kook hem met wat zout gaar
  7. Laat hem goed uitlekken
  8. Braad het gehakt rul, maar niet te bruin, en kruid goed met 1 eetlepel curry
  9. Verwarm de oven voor op 220?
  10. Beboter een ovenschotel
  11. Bedek de bodem met de witte kool
  12. Strooi 1 eetlepel curry erover, leg daarop het gehakt, en bestrooi weer met 1 eetlepel curry, bedek alles met de aardappelpuree, strooi opnieuw 1 eetlepel curry erover
  13. Bedek daarna met een laagje paneermeel en schijfjes boter
  14. Zet +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220?
  15. Als het korstje de laatste 5 minuten nog niet echt bruin is, zet dan nog even onder de grill

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha