Ovenschotel van kabeljauw met aardappelen

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 956 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De kabeljauwfilet spoelen, droogdeppen en in dobbelsteentjes snijden
  2. Besprenkelen met citroensap
  3. De ui en het lookteentje pellen, in ringen snijden en hakken
  4. De aardappelen schillen en in plakjes van 3 mm snijden
  5. De praprika's in ringen snijden
  6. Een vuurvaste schotel inboteren en op de bodem de uiringen en het knoflook schikken
  7. Daarboven de plakjes aardappelen vervolgens de visblokjes en de paprikareepjes
  8. Tussen elke laag wat peper en zout en gemalen kaas strooien
  9. In een kommetje het mengsel maken van de tomatenpuree, de olijfolie, peper zout, het verkruimelde tymtakje, de kristalsuiker en het water
  10. Dit mengsel over de visschotel gieten en afwerken met de rest van de gemalen kaas
  11. Voorzichtig de witte wijn langs de rand van de schaal gieten
  12. Bovenop de bereiding nog enkele visblokjes schikken en afdekken met aluminiumfolie
  13. De schaal in een voorverwarmde oven van 200? zetten; Na 30min de folie weghalen en 15 min
  14. verder laten gratineren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha