Ovenschotel van vis en krab

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1050 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Als eerste een paar dagen van te voren de Pittige Tomatensaus maken; Een grote glazen pot met deksel in kokend heet sodawater wassen, met heet water omspoelen en omgekeerd op een schone theedoek laten staan
  2. De toamten circa 20 seconden in heet water onderdompelen, onder koud stromend water afspoelen en het vel en de pitjes verwijderen
  3. De ui en de knoflook pellen en grofsnipperen
  4. Het zaad en de zaadlijsten uit de spaanse pepers verwijderen, het vruchtvlees wassen, droogdeppen en in stukken snijden
  5. De tomaten met ui, knoflook en de pepers in keukenmachine of met staafmixer pureren
  6. De massa met het citroensap, de tomatenpuree en het zout in een pan met dikke bodem doen, aan de kook brengen en vervolgens op een laag vuur 30 minuten inkoken
  7. Af en toe roeren
  8. De geleisuiker erdoor roeren en de massa 1 minuut borrelend doorkoken
  9. De hete saus direct in de schone potjes scheppen, het deksel erop doen en de potjes omgekeerd op een houten plank laten afkoelen
  10. De saus is goed te bewaren in de koelkast
  11. ** Je kunt ook ipv geleisuiker de saus binden met maizena en zoetstof gebruiken waar mee gekookt kan worden
  12. Dag van tevoren; In een kommetje het zout en de drie soorten peper vermengen
  13. Voor de suas de uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen
  14. Het zout en de zaadlijsten uit de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en in blokjes snijden
  15. De lente-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden
  16. De olie in een pan met dikke bodem warm laten worden, de uien erdoor roeren en op hoog vuur bruin bakken
  17. De knoflook en de paprika toevoegen en meebakken tot ze zacht zijn
  18. De tomatensaus met e bouillon, de ringetjes lente-ui en 2 eetlepels van het zout-pepermengsel erdoor roeren, alles aan de kook brengen en onder voortdurend roeren 10 minuten zachtjes doorkoken
  19. De saus laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren
  20. De volgende dag de oven op 220 C voorverwarmen en een ondiepe ovenschaal licht beboteren
  21. Het krabvlees of surimi fijnmaken en door de saus scheppen
  22. Het mengsel gelijkmatig over de bodem van de beboterde schaal verdelen
  23. De visfiles erop leggen, hierop kleine klontjes boter en de resterende theelepel van het zout-pepermengsel erover strooien
  24. De vis in de warme oven in circa 20 minuten gaar laten worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha