Ovenschotel wortel en gehakt

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2080 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels, kook ze bijna gaar en snijd ze in schijfjes
  2. Verwarm de oven voor op 200?C
  3. Blancheer de wortelstukjes en/of broccolistukjes een paar minuten in kokend water
  4. Bak ui met knoflook in olie en voeg na een paar minuten de groentestukjes toe
  5. Schep de aardappelschijfjes en het gebakken gehakt erdoor en schep het geheel in een ingevette ovenschaal
  6. Kluts voor de saus ei met yoghurt, zout en specerijen
  7. Giet deze saus over de schotel en strooi er naar wens geraspte kaas over
  8. Zet de schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven
  9. Serveer met een kleine salade en een koud yoghurtsausje
  10. Variatie met sardientjes en kappertjes Met een aantal sardientjes en kappertjes over de gevulde schotel verdeeld, heeft u een extra lekkere, luxe schotel
  11. Yoghurtsausje Meng volle yoghurt, evt
  12. room, olijfolie, fijngeknipte muntblaadjes en zout

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha