Ovenschoteltje italia

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 949 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar en laat ze even uitdampen
  2. Snijd de champignons en de tomaat in plakjes
  3. Vet de ovenschaaltjes in met wat olijfolie
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden
  5. Stamp de aardappels fijn en maak een stevige puree met de creme fraiche, het eigeel, de pesto en de knoflook
  6. Breng op smaak met peper en zout uit de molen
  7. Bak in een wok of hapjespan het gehakt in eigen vet rul en laat de gemengde groente even meebakken
  8. Voeg de Italiaanse kruiden en de champignons toe en laat alles nog een paar minuutjes garen
  9. Verdeel dit mengsel over de ovenschaaltjes
  10. Leg hierop de plakken tomaat en dek alles af met de pestopuree
  11. Strijk de bovenkant glad en strooi er wat paneermeel en parmenzaanse kaas over
  12. Druppel er tot slot wat olijfolie overheen en zet de schaaltjes ongeveer 20 minuten in de oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha