Paprika en aardappeltjes ovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 974 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De aardappeltjes kook ik met schil in water
  2. Ik voeg geen zout toe
  3. De kooktijd is 20 minuten, dan zijn ze goed gaar
  4. Daarna afgieten en laten afkoelen
  5. De uien schil ik en snij ik in ringen
  6. De paprika snij ik doormidden, ontdoe ik van het zaadhuis en snij ik in reepjes
  7. De hamlapjes zijn voor dit gerecht te dik
  8. Op een met keukenfolie ingewikkelde snijplank leg ik een hamlapje
  9. Ik leg er een velletje keukenfolie overheen en ga vervolgens met de deegroller te keer
  10. De hamlap wordt nu dunner
  11. Een ovenschaal vet ik in met olijfolie
  12. Daarna leg ik een laagje uiringen op de bodem
  13. Het vlees komt hier op, en die uiringen vormen dus een "bedje" voor het vlees, dat dan niet tegen de hete bodem komt en lekker sappig blijft
  14. Het vlees wordt afgedekt met het restant van de uiringen
  15. Ik strooi de kruiden er ovenheen
  16. Nu kan de in reepjes gesneden paprika er bevenop
  17. Mooi uitspreiden
  18. En tot slot de gekookte aardappeltjes erop : Ik laat de schil er om, dat geeft extra smaak
  19. Beetje olijfolie erover schenken, vooral op de aardappeltjes
  20. En tot slot witte wijn er over schenken
  21. De hoeveelheid is een flink glas, dus ergens rond de 200 ml
  22. De schaal dek ik goed af met aluminiumfolie, want we willen het gerecht in de oven laten stomen
  23. Als je het gerecht voorbereid, is dit het moment om de schaal in de koelkast te zetten, om hem op later tijdstip in de oven te bereiden
  24. De oven is voorverwarmd en we bakken 35 minuten op een temperatuur van 180 graden Celcius (hete lucht oven), dat is 210 graden Celcius in een oven met stilstaande lucht, gasstand 5
  25. Je kunt er stokbrood bij serveren, en natuurlijk heerlijke witte (gekoelde) Elzasser wijn

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha