Pasta gratin

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1550 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - Kook de pasta even twee minuten
  2. Na het afgieten kan de nog warme pasta overgedaan worden in een ovenschaal
  3. - Pel de pistachenoten - snipper de uien
  4. - roerbak de uien in een koekenpan totdat deze glazig is
  5. - Pers het teentje knoflook erboven uit
  6. - snij de gedroogde tomaat en aubergine in stukjes
  7. Roerbak dit met de uien mee
  8. - Voeg de pistachenoten toe
  9. - voeg de huttenkase toe
  10. - Laat de saus afkoelen
  11. - Maak de saus op smaak met basilicum en de spice route
  12. - In de lasanga ovenschaal zit al een laag voorgegaarde pasta
  13. Giet hier over een klein beetje van de saus
  14. - Snij de courgette en aubergine in dunne plakken
  15. Rangschik de courgette en aubergine ombeurten over de pasta
  16. Over iedere laag giet je een klein beetje van de saus
  17. - De laag groente moet minstens net zo dik zijn als de pasta
  18. - Klop 2 eieren los in een beslagkom
  19. Klop hier de rest van de afgekoelde saus doorheen
  20. - Schenk de saus over de groente
  21. Soms moet je de groente even optillen om de saus er door heen te laten lopen
  22. - Strooi er geraspte kaas over
  23. - Plaats de ovenschaal in de oven, op 200 graden
  24. - Zet de oven na 15 minuten op de grillstand
  25. Blijf erbij
  26. Het is klaar op het moment dat het korstje bruin begint te kleuren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha