Pastei met aubergines

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 747 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De aubergine schillen en in piepkleine blokjes snijden
  2. Deze met zout bestrooien en 10 minuten laten staan
  3. De tomaten in kokend water dompelen en koud water laten schrikken en ontvellen
  4. Sap en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
  5. Sjalotten,champignons en teentje knoflook fijnhakken
  6. De bakvorm bekleden met het bladerdeeg en in de bodem wat gaatjes prikken
  7. De aubergineblokjes afspoelen en droogdeppen
  8. Daarna in de boter goudbruin bakken
  9. Uit de pan halen nadat je het overtollige vet eruit gedrukt hebt
  10. In het achtergebleven vet sjalotjes een paar minuten smoren, champignons en tomaat toevoegen
  11. Alle groenten met elkaar vermengen en het geheel op smaak brengen met zout en cayennepeper
  12. Laten afkoelen
  13. Het groentemengsel in de bakvorm storten/deponeren en gladstrijken
  14. met basilicum en peterselie bestrooien
  15. Van 4 bladerdeegvellen 1 groot vierkant maken door ze tegen elkaar aan te plakken
  16. Hieruit en deksel voor de pastei snijden
  17. In het midden van het deksel aangeven waar straks een gaatje gemaakt moet worden
  18. De opstaande rand van het deeg een beetje over de vulling trekken
  19. De deegrand met losgeklopte eierdooier bestrijken en het deksel stevig op zijn plaats drukken
  20. van de deegresten kan je eventueel een raster maken
  21. De pastei 15 minuten in een hele hete oven (220 gr)zetten
  22. Intussen ei en room kloppen en op smaak brengen met peper,zout en nootmuskaat
  23. Het baksel even uit de oven halen en het gaatje wat je hebt aangegeven openen
  24. Het eiermengsel erin gieten en nog 10 minuten in de oven zetten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha