Pastitsio me kima

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 839 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook
  2. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing en laat deze goed uitlekken
  3. Rasp de feta
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden
  5. Bak in een anti aanbakpan het gehakt in eigen vet kruimig
  6. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee
  7. Voeg de tomato fritto, de wijn en de kruiden toe
  8. Laat het gehaktmengsel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
  9. Breng op smaak met peper en zout
  10. Klop de beachamelsaus door de koude melk en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing
  11. Breng de saus op smaak met wat nootmuskaat
  12. Vet de ovenschaal in, verdeel de helft van de penne over de bodem en strooi hier de helft van de feta over
  13. Roer een losgeklopt ei door het gehaktmengsel en verdeel dit mengsel over pasta
  14. Nu kan de rest van de pasta erop
  15. Smelt de rest van de feta in de beachamelsaus, haal de pan van het vuur en klop het ei erdoorheen
  16. Schenk de saus over de pasta en strijk het mooi af met de achterkant van een lepel
  17. Zet de ovenschotel 30 tot 45 minuten in de oven (dat ligt een beetje aan je oven) tot er een mooi lichtbruin korstje is gevormd

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha