Pompoen-gehaktschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1821 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 200 C en beboter een ovenschaal
  2. Snijd de pompoen, verwijder de pitten en de draden, snijd hem in kleine stukjes en kook dit in 5 minuten gaar in ruim kokend water met zout
  3. Laat de pompoenblokjes in een vergiet uitlekken
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak daarin het gehakt, onder voortdurend omscheppen, lichtbruin en rul
  5. Snijd de knoflook fijn en fruit die 5 minuten mee
  6. Snijd de roomkaas en en de abrokizen in kleine stukjes en vermeng die in een kom met de losgeklopte eieren, het gehakt en de pompoenblokjes
  7. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep in een ovenschaal
  8. Bak het gerecht in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha