Prei-gehaktschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2778 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. aardappelen schillen en reinigen, prei in fijne ringetjes snijden en reinigenprei stoven in klontje boter tot hij gaar is en eventjes aan de kant zetten, terwijl kan je de geschilde aardappelen opzetten in kokend water, in de braadpan het gehakt aanbakken in een klontje boter en fijnmaken met een vork
  2. Wanneer de aardappelen gekookt zijn maak je er een smeuige puree van, door een klontje boter en room toe te voegen en te kruiden met peper, zout en nootmuskaat
  3. Dan neem je de ovenschotel en vul je die eerst met het gehakt, dan de prei en tenslotte de aardappelpuree
  4. Om een bruin korstje te verkrijgen bestrooi je de bovenste laag met paneermeel en leg je er nog een paar klontjes boter op
  5. Zet nu de schotel in de oven en gratineer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha