Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Provencaals vispotje
ovenschotels
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
2524 x
Print
Ingrediënten
600 g witvisfilet (tilapia, kabeljauw, zeewolf)
2 venkelknollen
1 prei
50 g boter
1 citroen
versgemalen peper
zout
4 el paneermeel
125 g geraspte belegen kaas
1 el gehakte tijm of rozemarijn
2 glazen witte wijn
1 bakje kerstomaatjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden
Snijd de visfilet in repen en de venkelknollen en de prei in smalle repen
Bewaar venkelgroen voor garnering
Vet een ovenschaal in met een klontje boter
Rasp 1 el van de schoongeboende citroenschil en pers de vrucht
Leg de helft van de venkel en de prei in de ovenschaal en daarop de visreepjes
Bestrooi de visrepen met peper, zout en citroenrasp
Verdeel daarover de helft van het paneermeel, geraspte kaas, tijm en klontjes boter
Leg daarop de rest van de venkel en de prei en eindig met de rest van het paneermeel, kaas, tijm en boter
Giet de witte wijn en het citroensap erbij
Zet het gerecht 25 min
in het midden van de oven
Kruis de tomaatjes in en zet ze de laatste 10 min
langs de rand van de schaal
Zet het gerecht evt
nog even onder een hete grill voor een goudbruin korstje
Soortgelijke recepten
Vispotje
20 min
Portugees vispotje
20 min
Mosselen op zijn Provencaals
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
672971x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
535248x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
416198x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok