Provencaals vispotje

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2451 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Snijd de visfilet in repen en de venkelknollen en de prei in smalle repen
  3. Bewaar venkelgroen voor garnering
  4. Vet een ovenschaal in met een klontje boter
  5. Rasp 1 el van de schoongeboende citroenschil en pers de vrucht
  6. Leg de helft van de venkel en de prei in de ovenschaal en daarop de visreepjes
  7. Bestrooi de visrepen met peper, zout en citroenrasp
  8. Verdeel daarover de helft van het paneermeel, geraspte kaas, tijm en klontjes boter
  9. Leg daarop de rest van de venkel en de prei en eindig met de rest van het paneermeel, kaas, tijm en boter
  10. Giet de witte wijn en het citroensap erbij
  11. Zet het gerecht 25 min
  12. in het midden van de oven
  13. Kruis de tomaatjes in en zet ze de laatste 10 min
  14. langs de rand van de schaal
  15. Zet het gerecht evt
  16. nog even onder een hete grill voor een goudbruin korstje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha