Romig en frisse zuurkoolschotel uit de oven

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1162 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen en bak de spekjes (eventueel met een uitje)
  2. Laat de zuurkool uitlekken
  3. Giet de aardappelen af en voeg de beker creme fraiche toe
  4. Pureren en op smaak brengen met zout/peper/nootmuskaat
  5. Doe de bruingebakken spekjes in de ovenschaal en verspreid die over de bodem
  6. Leg daarover heen de zuurkool (beetje uitelkaar trekken met bijv
  7. twee vorken)
  8. Als laatste smeer je de puree uit over de zuurkool zodat er een flinke laag aardappelen over de zuurkool zit
  9. Ongeveer 15 minuten in de oven 170 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha