Saarlandse aardappelschotel met champignons

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 889 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200?C
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  3. Besprenkel ze met citroensap
  4. Schil de aardappels en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes
  5. Smeer een vuurvaste schaal in met boter
  6. Verwijder de korsten van de kaas
  7. Snijd de kaas in plakjes
  8. Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem van de schaal
  9. Strooi er een beetje komijnzaad en zout en peper op
  10. Voorzie deze laag van wat champignonplakjes en een beetje peterselie
  11. Leg opnieuw een laag aardappels in de schaal
  12. Ga door met het maken van laagjes
  13. Elke aardappellaag wordt bestrooid met zout, peper en komijn
  14. De laatste laag bestaat uit aardappelplakjes die met zout, peper en nootmuskaat worden bestrooid
  15. Giet de room in de schaal
  16. Leg de kaas op de bovenste laag
  17. Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 50 minuten in de oven
  18. Verwijder na 40 minuten de folie
  19. Prik met een vork in de aardappels om te controleren of ze gaar zijn

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha