Scampi met zeeduivel en kerriesaus4

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 821 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. : Een kookpot inwrijven met boter
  2. Ui, selderij, peterseliestaarten, tijm en laurier even aanstoven en 2 a 3 minuten laten zweten
  3. Visgraten en -koppen toevoegen, evenals de citroen en de geplette peperbolletjes
  4. Opnieuw 2 minuten laten zweten
  5. Water en witte wijn overgieten, aan de kook brengen en 20 minuten laten koken op een stevig vuur, zonder deksel op de pot, tot ongeveer 1/3 van het vocht overblijft
  6. Tijdens het koken de bouillon herhaaldelijk en zorgvuldig afschuimen
  7. Door een neteldoek gieten om te zeven
  8. Visfumet kan probleemloos worden bewaard in de diepvriezer
  9. Ingevroren porties van 1/4 l zijn bijzonder handig om bij latere bereidingen te gebruiken
  10. Visfumet mag niet te lang trekken, anders wordt hij kleverig
  11. Bereidingswijze Een ovenvaste schotel insmeren met boter en bestrooien met zout en peper
  12. De zeeduivel in medaillons versnijden (3 per persoon) en in de schotel leggen
  13. Bevochtigen met wat wijn en visfumet
  14. Een stuk boterhampapier insmeren met boter en de zeeduivelmedaillons afdekken
  15. De rest van de wijn en de visfumet met de room, het saffraanpoeder en de kerrie langzaam inkoken tot de saus licht bindt
  16. De scampistaarten pellen, kruiden met peper en zout en snel aanbakken in een pannetje met hete olijfolie
  17. De tagliatelle 4 minuten koken in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, afgieten en warm houden
  18. De ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) zetten
  19. De saus opwerken met een klont koude boter, proeven en eventueel op smaak brengen
  20. De zeeduivel en de scampi uit de oven halen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha