Scheiterhaufen zoete ovenschotel met appels en br

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1069 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het brood in 7 mm dikke sneden
  2. Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels dan in dunne plakjes
  3. Vet een vuurvaste schaal in met boter
  4. Leeg achtereenvolgens een laag brood en een laag appel in de schaal en bestrooi deze gelijkmatig met een mengsel van sultanarozijnen en geraspte amandelen
  5. Verwerk de rest van de ingredienten in dezelfde volgorde en zorg dat de bovenste laag uit brood bestaat
  6. Verwarm de melk en suiker in een ruime pan, klop de eieren erdoor en voeg het citroenraspsel en een snufje zout toe
  7. Verdeel het mengsel gelijkmatig ober de bovenste laag brood en verdeel er de vlokjes boter over, Zet de schaal 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven
  8. Maak vervolgens de sabayon
  9. Klop met een garde de eierdooiers, het ei en de suiker in een mengkom tot een romige massa
  10. Zet de kom in een waterbad, laat het water niet koken, maar houd het tegen het kookpint aan
  11. Schenk onder voortdurend kloppeen de witte wijn langzaam bij het mengsel en klop alles krachtig tot u een schuimige, romige saus hebt verkregen die in volume verdubbeld is
  12. Neem de mengkom uit het waterbad en zet hem onmiddellijk in een grotere, met ijswater gevulde kom
  13. Klop de saus verder et de garde tot hij volledig is afgekoeld
  14. Serveer de sabayonsaus apart bij de scheiterhaufen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha