Schorseneren ovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2290 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -boter in de pan en het vlees rondom snel aanbakken -als het vlees mooi gekleurd is het warme water toevoegen -deksel op de pan en zacht 30 min stoven -de schorseneren afborstelen onder koud water, schillen of schaven en meteen overdoen in een kom azijnwater -daarna in stukjes snijden van 3 cm -water met zout aan de kook brengen en de schorseneren toevoegen -als de massa kookt; zachtjes 20 min verder laten koken -hak de peterselie fijn-voeg de champignons en de peterselie bij het vlees en al omscheppend nog eens 10 min mee laten sudderen -op smaak brengen met zout en peper -giet het vocht van het vlees voorzichtig af en opvangen; aanvullen met het vocht van de schorseneren tot 1/4 liter -de rest van de schorseneren goed laten uitlekken -een vuurvaste schotel invetten met boter -om en om het vlees en de schorseneren erin leggen, in lagen met als bovenste laag de schorseneren *voor de saus: -smelt de boter in een pan, als het schuim weg is de bloem er doorroeren en 2 min zacht laten doorsudderen -met grote scheuten en al roerend het afgemeten vocht erbij doen -kruiden met peper, zout en paprikapoeder -roer in een kommetje de eierdooiers door elkaar -wat van de kokende saus er goed kloppend aan toevoegen en dat mengseltje weer al roerend bij de saus doen -klop de room halfstijf in een kom en op de saus leggen en met een gladde lepel doorspatelen -de saus nu over de ovenschotel verdelen -in de hete oven schuiven op 200?C en dit voor 20 minuten lang

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha