Schorseneren schoteltje

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1697 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -de schorseneren goed afborstelen, schillen en meteen overdoen in een kom azijnwater -daarna in stukjes van 3 cm snijden -de champignons schoonmaken en in plakjes snijden -de peterselie fijnhakken-het vlees snel in de hete boter rondom aanbakken en als ze een mooi kleurtje hebben het warme water toevoegen -deksel op de pan en zachtjes 30 min laten stoven -ondertussen water en zout in een pan aan de kook brengen en de schorseneren zachtjes gaar koken in 20 min -de champignons en peterselie bij het kalfsvlees voegen en 10 min mee laten sudderen onder af en toe omdleggend -op smaak brengen met peper en zout -het vocht van het vlees voorzichtig afgieten en opvangen en aanvullen met het kooknat van de schorseneren tot 1/2 liter - de schorseneren goed laten uitlekken -een vuurvaste schotel inboteren -om en om het vlees en de schorseneren erin leggen (bovenste laag schorseneren) -voor de saus de boter laten smelten en de bloem toevoegen als het schuim weg is en doorroeren gedurende 2 min -dan het afgemeten vocht erdoor roeren -kruiden met zout, peper en paprikapoeder -klop de eierdooiers in een pan door elkaar -wat van de kokende saus goed kloppend toevoegen en dan het mengsel overdoen bij de saus al roerend -klop de room half stijf in een kom en op de saus leggen en erdoor spatelen -de saus nu over de inhoud van de ovenschotel verdelen -in een hete oven van 200?C, 20 min bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha