Snoekbaars met spek tomaten asperges en amandelen

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1711 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. vERWARM DE OVEN VOOR OP 200 GRADEN
  2. Kook de asperges gaar
  3. Spoel de visfilets af en dep ze droog
  4. Doe iets citroensap er over en bestrooi met zout
  5. Was de tomaten en snijd deze in mooie partjes
  6. Snijd het ontbijtspek en de schoongemaakte ui en sjalotjes fijn
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden
  8. Bestrijk een ovenvaste schaal met olie en de fijngemaakte knoflook
  9. Leg de vis filets onder in de schaal er tussen in de gekookte asperges
  10. Zet nu de ovenschaal op 200 graden 15 minuten in de hete oven
  11. Bak het spek in een pan uit en bak de ui in het spekvet lichtbruin, voeg na ca 2 minuten de champignons en de plakjes tomaat toe
  12. Roer alles goed door elkaar, voeg nu ? van de amandelen en de appelsap toe en schenk na de 15 minuten het mengsel over de visfilets
  13. Laat de vis op de middelste richel van de voorverwarde oven in 10-15 minuten gaar worden
  14. VOOR DE SAUS Pel de eieren en hak het fijn
  15. Maak de sjalotjes schoon, snijd ze klein en vermeng ei en sjalotjes met de mayonaise, creme fraiche en mosterd
  16. Voeg naar smaak nog wat zout en peper aan de saus toe
  17. Serveer met nog wat er over gestrooide amandelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha